Bastrup Sø Rundt 2010

Tekst

Seks friske ryttere deltog i Bastrup Sø Rundt i søndags.

Skrevet af Ole Wengel


Ruterne er lagt i vores baghave, og de kommer rundt mange af de steder, vi møder på vores træningsture. Der er da også tradition for, at Team Webcreative stiller med ganske mange deltagere.

I år var vi seks ryttere, som stillede op på tre forskellige distancer:

- 36 km Ruth Vulpius
- 86 km Karsten Andersen, Per Larsen, Dan Jønsson og Ole Wengel
- 136 km Mikael Lund

Og lad os starte med at hædre vores alderspræsident. Undskyld, nu taler man jo ikke om en dames alder, men tænk at Ruth kommer ind fra 36 km ruten som nr. 61 ud af 129 deltagere! Hvis du ikke har heddet det før, så hedder du det i hvert fald nu – Fantastiske Ruth.

På de 86 km startede vi som nævnt fire mand og Karsten, vi andre glæder os til at hilse på dig, så vi næste gang kender hinanden og kan følges ad.

Starten gik fint, af sted med førergruppen. Kort tid efter skete det, som efterhånden er reglen – nogle spøgefugle havde vendt et skilt, og vi kørte forkert.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. For at finde tilbage til ruten måtte vi nemlig omkring Hove. Det betød uventet ekstratræning til Klubmesterskabet og gode bonus-bakker, før vi igen ramte ruten.

I Ganløse gik det fortsat godt, og genkendelsens glæde var stor, da vi så "Tyren" længere fremme. Den klarede vi også, og vi var fortsat med i front, da uro i feltet resulterede i, at Ole blev kollideret bagfra, dog med uændret kørsel, troede han, indtil Mølleåens Golfklub, hvor gearet sagde stop - knækket gear-drop og ekset baghjul. Og Dan susede forbi, mens Ole tog sin cykel på nakken.

Per var fortsat i front – indtil endnu 5 km. Her satte en punktering en stopper for hans rolle i førergruppen. Han bonus bestod så i lækker enkelstartstræning en stor del af vejen hjem.

Samlet set gav det alligevel flotte placeringer ud af de 247 ryttere, som fuldførte:

- Nr. 27 Dan
- Nr. 59 Per
- Nr. 64 Karsten

Mikael Lund kørte 136 km i 3 timer 21 minutter!! I resultatlisten giver det en placering som nr. 10, men vi, som så finishen, ved, at Mikael kom ind som en flot nr. 5. Havde det ikke været for nogle af vores venner fra Cycling Shop i Roskilde havde der været sejrsbonus i sigte. Til lykke Mikael, som sædvanlig stærk og flot kørsel.

Bastrup Sø Rundt er et løb, som varmt kan anbefales.

Og stor ros til arrangørerne og tak for deres hjælpsomhed. Efter en spadseretur tilbage til et depot blev Ole og cykel sat i en bil og kørt tilbage til startstedet.