Blomsterløbet 20 maj 2013

Tekst

Skrevet af Dan Dyfort Jønsson

Så kom dagen endelig hvor klubbens første skulle skydes af, og den nye pavillon med beachflag indvies. Bestyrelsen mødte op i god tid så det hele var klart til de håbefulde, og spændte medlemmer ankom.

Inden løbet var man ikke i tvivl om den nervøsitet der boblede indeni de forventningsfulde medlemmer....Hvordan ville de klare løbet, og hvad forventede resten af klubben af dem. Man kunne se det var en tung byrde, men det skulle vise sig at være ubegrundet, for de klarede sig rigtig flot alle sammen.

På den lange rute (116 km.) var vi repræsenteret med 11 ryttere, og strategien var at køre Ringo til en sejr i dette sagnomspundne løb. Jacob O. var den første rytter der slap efter han havde gjort en flot indsats, derefter måtte Tonny slippe efter han havde ofret sin sidste flaske så missionen kunne fuldføres. Så blev det til Martin og Ole der, efter en fantastisk indsats, slog ud og kørte hjem. Ringo og Klaus lå i det forreste udbrud, mens resten af klubben, Christian, Helge, Henrik, Jesper og Niels gjorde et flot arbejde, så feltet aldrig nåede op til udbryderne. Da udbruddet nåede finalen lagde Klaus sig frem som lead out man for Ringo, som lå til sejr, men de andre var så usportslige, at de kørte hurtigere end ham, men han fik en flot top 15. Vi overvejer at nedlægge protest over den usportslige opførsel, som de andre ryttere udviste. Og vi kan glæde os over den flotte klubånd der er i medlemmerne, der ikke tænkte på egen placering, men ofrede sig i håb om at Ringo kunne komme op på skamlen.

På 94 km. ruten var det kun Mogens der stillede op, han kæmpede sig flot igennem og lå til en god placering. Kort før mål blev han straffet af resterne fra en af vores forfædres jagtredskaber, en flintesten der før havde været med til at udgøre spidsen på et spyd. Så han måtte skuffet trille hjem, efter at have skiftet slange, og prøve igen til næste år.

På 58 km. ruten havde tilmeldt sig følgende: Mai, Peter J. Hanne, Helle E. Jacob Z. og Kjeld. Så vidt jeg kunne registrere placeringerne, kom Peter J. først ind efterfulgt af Helle H., derefter trillede Mai og Sanne ind, som desværre også var blevet ramt af resterne af et jagtredskab fra fortiden.

Jeg må med røde øre og skam i stemmen undskylde overfor Hanne, Kjeld og Jacob Z. som hverken er blevet fotograferet eller registreret i mål, da jeg kun var fokuseret på vores klubtrøjer. Dem har vi ikke kunnet udlevere til jer, selvom i har efterspurgt dem, men de er i restordre. Jeg beklager meget, og håber ikke det gentager sig.

Imens alle rytterne svedte på landevejen var planen at lokke nye kommende medlemmer ind i vores pavillon. Til den opgave havde vi hyret de to dejlige og smukke kvinder, Gitte og Lenda, som gjorde deres job godt, og fik fortalt nysgerrige og beundrende forbipasserende om klubben. Samtidig stod de klar med trøstende ord, kaffe og kage, når rytterne kom totalt udslidte tilbage. På opløbsstrækningen prøvede formanden at få de hurtige medlemmer foreviget i kameraet, men med den fart var det meget svært at holde fokus.

Efter løbet var der samling i vores lille oase, hvor det lød som om at alle havde haft en god oplevelse på ruterne. Lodtrækningen af sponsorgaverne fra Cyclingshop blev vundet af Mogens, Jacob O. og Ole, til stor misundelse fra de andre deltagere, som også får chancen næste gang. Alle hyggede sig til stor glæde for initiativtagerne.

Vi kan kun sige det var en succes med vores nye stand til specielt udvalgte cykelløb, og vi glæder os allerede til næste gang som er Roskilde Holdmatch, hvor vi også håber på stor deltagelse.

Klik her for billeder