Tekst

Oplevelser fra Blomsterløbet 2011

Skrevet af Christian Jørgensen

På given foranledning skal jeg hermed videregive mine oplevelser og erfaringer i forbindelse med Blomsterløbet 2011.

Jeg kan indledningsvis nævne at jeg ikke har kørt motionsløb de sidste 15 år og først i august 2010 meldte mig ind i Furesø Cykelmotion, så dette løb var mit første i klubregi (at jeg også kørte Skjoldenæsholm sidste week-end er en helt anden sag og ikke i klubregi).

Blomsterløbet er et motionsløb fra Ganløse med 4 mindre ruter rundt omkring i landskabet (rute 1 til 4).

Jeg mødte med gode langhårede ben til indcheck ved halv-ni tiden og rendte straks ind i Jesper, Allan og Niels, samt nogle søde piger fra klubben (jeg er ikke god til navne og hjelm på, men Sanne var en af dem…). Henrik Dalsgaard kom lidt senere og vi fik en snak omkring strategi eller mangel på samme i forbindelse med starten og løbet i almindelighed.Rådene vekslede fra ”gas” til ”fuld gas” og ”først ud af startfeltet”. Samtidig ”kør dit eget tempo og hæng på”. Herudover (og dette er vigtigt for den senere historie) var der total blær-/lir fra Allan og Jesper omkring deres hjul og hvilke skjulte turbo-kræfter der lå i disse. De begik ren hybris. Men nemesis lå på lur derude.

Kl. 9 gik startskuddet for de 116 km jeg og en del andre var tilmeldt. Der var god trængsel fra start ud på rute 1, og trods løbslederens formaning om en rolig start og agtpågivenhed, så kunne jeg konstatere at der skulle trædes igennem for at nå op til de første. Jeg havde begået dumhed nummer et: startplacering for langt nede i feltet. Så allerede nu var ”først ud af startfeltet” et mantra jeg ikke vil glemme efterfølgende. De næste om ”gas” og ”fuld gas” synes jeg var udslagsgivende for resten af løbet.

Turen gik til højre fra Ganløse mod Farum ned mod skoven og derefter til venstre. Jeg gik på hjul af en af de grønne som trak godt igennem. Før skoven var mand nummer et med de gode hjul (Allan) hentet. Nu kunne jeg kun skimte Niels Hjorth i en gruppe længere fremme, men der blev simpelthen kørt ”fuld gas” og jeg kunne ikke komme op. Senere hentede jeg mand nummer to med de gode hjul (Jesper) som signalerede at jeg bare kunne køre. Helt i tråd med startstrategien inden løbet.

Nu delte løbet sig i et par hovedfelter – set fra mit styr – hvor jeg lå med i en større gruppe bagefter de absolut første en eller to grupper. Vi hentede en del ryttere undervejs ud på rute 2 mod Gørløse og tempoet var godt. Jeg havde en god fornemmelse i benene og tog lidt føringer. Det var svært at få indarbejdet en egentlig rotation i gruppen, men skyldtes dels at vi ikke kendte hinanden, dels den f…. kraftige vind som visse ryttere har det svært med. Gruppen tenderede lidt at gå ”død” når vi ramte modvind, men det gik nogenlunde.

Efter Gørløse var der en indsnævring hvor vi kom i kontakt med flere smågrupper foran. På den sidste del af rute 2 hentede vi Niels Hjorth der lå og kæmpede mod vinden sammen med nogle grønne ryttere. De gav en god skalle og tog føringer i den nye gruppe der hermed var dannet, og vi hang sammen nogenlunde resten af turen. Det lykkedes os dog ikke at komme helt op i front til de allerførste. Rute 3 var syd om Ganløse og blev bare kørt uden at jeg husker så meget, men rute 4 gik mod Værløse og syd mod Ballerup. Den tur gik helt i spåner, for pludselig gik der taktik i tingene og folk trak overhovedet ikke. Vi havde et snit på 25 ind i Kirke Værløse, og det er jo ikke noget man vinder på i længden.

Mod slut blev der atter givet gas og jeg måtte slippe på den sidste bakke mod Ganløse. Fra klubben kom Mikael Hjort først over stregen (ham nåede jeg slet ikke at se undervejs) i tiden 3:09:27 / 36,74 i snit, Niels Hjorth nummer to i tiden 3:19:13 / 34,94 i snit og jeg sluttede som nummer tre i tiden 3:19:50 / 34,83 i snit. Samlet rakte det for mit vedkommende blot til en plads som nummer 56. For at nå en vindertid skal jeg forbedre mig med mere end 10%, så det er bare op på hesten igen. Allan og Henrik kom ind lidt senere, mens Jesper måtte udgå undervejs grundet skadet skulder fra tidligere styrt på en træningstur.

Sammenfattende et godt løb uden skader undervejs. Der blev kørt stærkt i god vind og tørvejr.