En debutants beretning 2013

Tekst

Skrevet af Tonny Lund

Så oprandt dagen, hvor jeg, for første gang skulle køre et cykelløb, der gjaldt noget. Det myte omspændte og sagnomspundne Bella skilte Cup, der har fostret ryttere og fortællinger, som der stadig bliver talt om den dag i dag.

Ikke fordi jeg vil forklejne motionsløb, men her var der snak om en summen - aftaler i kulissen – ægte nerver - førertrøjer og ikke mindst top tunede ryttere fra 14 forskellige hold.

Holbæk CS / Tølløse CM stod for første afdeling i årets cup, og de havde kreeret en rute i det naturskønne Tølløse, og det var en rute med udfordringer, Alp de la kongsdalvej var en sej satan, men dog intet i forhold til Col de la kagerup som efter sigende i feltet steg med 9 % i snit, intet under at gennemsnitsfarten blev holdt nede på beskedne 35-42 km/t ;o))

Inden løbet var det dejligt at kunne suge til sig af erfaring og tips fra klubbens mere erfarne væddeløbere, hold dig fremme i feltet – dog ikke så langt at du skal have vind på snuden – skær svingene ordentligt – spis og drik.

Jeg må indrømme at jeg inden starten havde festblære, men var ikke den eneste, og det juletræ er gødet så godt og grundigt, at vi helt sikkert ser det på rådhuspladsen til jul.

Klokken 18.30 blev hold 1 skudt af sted, vi i FCM havde ingen ryttere i det felt, det havde vi til gengæld i hold 2, og vores ryttere gjorde sig i den grad bemærkede, angreb styrt defekt og generel viljestyrke, Ringo Niels Rune og Jesper var krigerne i gruppe 2, og der bliver holdt øje med dem til næste afdeling.

I gruppe 3 deltog Henrik og jeg, som debutanter ville vi jo gerne vise klubben ære, og ikke mindst vise at vi godt kunne følge med, så vi lagde godt fra land, dog uden at have nævneværdig indflydelse på tempoet i gruppen.
Det var en stor oplevelse at køre race på den måde, man følte sig sikker på vejen og kunne mærke at folk havde styr på ponyerne (Thomas udtryk ).
Da der var kørt en halv omgang kom det første tv udbrud af sted, men de formastelige lykkeriddere blev snart inhaleret af feltet.
På anden omgang stak en lidt trind herre af sted, men jeg skal love for at han havde krudt i stængerne, han fik lov at stege i ca. 8 km, inden at jeg faktisk hentede ham, jeg kunne simpelthen ikke lade være, jeg ved nu, at det var forkert at bruge musklerne der, men hvornår for man chancen igen for at ligge og trække sådan et felt, det skulle simpelthen prøves!!!!

På tredje omgang indhentede vi uheldige Niels, som havde fået mekaniske problemer - pis

På de sidste omgange var der sporadiske forsøg på at slippe af sted men intet helhjertet, det skulle altså afgøres i en spurt, hverken Henrik eller jeg er specielt spurtstærke, men vi lå rimelig godt til i gruppen.
Uheldigvis havde vi indhentet gruppe 2, og vi blev fanget i det styrt som Jesper var involveret i , det splittede lige feltet over i 2 og vi røg 10 sekunder bagud .
Det var total lige gyldigt da jeg ikke tror at hverken Henrik eller jeg havde det store at bidrage med i spurten.

Gruppe 4 blev domineret af vores drenge, Martin – Thomas – Philip – Jacob og Jens, gjorde en bemærkelsværdig figur, og med lidt mere rutine i posen, forudser jeg en del point fra de herrer.
Tror kun ren obstruktion gjorde at vi ikke fik point på kontoen i den gruppe.
I dame gruppen finder vi klubbens nye ikon Hanne , hun blev nummer 2 efter et tæt spurtopgør, det er så sejt gået Hanne , 1 sekund fra fører trøjen , der kan vi sgu lære noget drenge, tror vi må suge til os fra Hannes vilje til at ville det.

Alt i alt en super oplevelse for en debutant ud i race, det eneste der manglede var formandens kaffe-kage bil, men mon ikke vi kan lokke ham med næste gang, som sportsdirektør og inspirator.