Grejsdalsløbet 2013

Tekst

Skrevet af Christian Jørgensen

Der er i en tidligere tråd foreslået at vi i Furesø Cykelmotion får en slagsang med Freddy Fræk og "10 små cyklister".


Efter dagens "tur" til Vejle og omegn, foreslår jeg noget i stil med "10 små punkteringer", og så er det vel den om "Olsens gamle Fordvogn" som kommer nærmest...

For punkteringer var hvad dagen bød på. Ihvertfald for turlederen. Men mere om det senere.

Vi lagde ellers ud i fin stil med at køre fra Djævleøen (ja, ja, vi skulle jo til Hovedlandet, såh det) lørdag eftermiddag. Vi var Klaus Mouritz Kristensen, Flemming P. og undertegnede. Vi havde booket os ind på et vandrehjem lige udenfor Vejle. Vel ankommet fik vi hentet startnumre, indprentet parkeringsmuligheder til løbsdagen og derefter drog vi til vandrehjemmet; spiste lidt (meget!) mad fra overdådig buffet; så Barnaby på TV og tørnede ind omkring kl. 23.

Det regnede da vi lagde os.

Søndag var det tørvejr, men gråt. Vejene var godt våde.

De som kender turlederens humør ved udsigt til kørsel i regn vil vide at det bør man ikke spøge med. Klaus var yderst villig til at finde den mest optimistiske vejrmelding (YR.NO), mens DMI viste regnbyger der tårnede sig op sydfra. Argh!

Turlederen var således noget lunken ved udsigten til dagens løb, men Klaus og Flemming var (jubel)optimister og fik mig overtalt.

Vi drog til Vejle, fandt startlinien, hilste på Philip (og Thomas lidt senere ude på ruten) og afsted det gik. Humøret var sådan set ok.

Første punktering spottet efter 400 meter, hmmm...

Første lede lange møghund af en bakke kom umiddelbart ud af Vejle. Den kandiderede klart til "kvalmebakken" (hin salig Mallorca om morgenen) og splittede hurtigt feltet. Vi fortsatte samlet da vi blev samlet på toppen. Afsted over små veje, små og store (og stejle) bakker.

Første hundrede punkteringer - sådan føltes det - spottet efter de første 20 kilometer. Det var helt vildt. Nattens regnvejr havde givet så meget grus at vi på et tidspunkt følte vi kørte på en markvej. Mine GP4000 dæk formelig sugede småsten til sig som en magnet, og efter 30 kilometer skete det: puf!

Jeg bad Klaus og Flemming om at køre. Jeg kunne nok hente dem.

Hjul af, dæk af, slange ud, sten ud, slange i, pumpe lidt, dæk på, pumpe op, hjul på. Denne sætning gentages 5 gange for at sige lidt om mine første 72 kilometer. Det var nye sten hver gang. Øv.

Da jeg kørte med 3 slanger indebar det at jeg var nødt til at køre i depot og købe to ekstra slanger. Jeg var første mand i depotet og fortalte dem om alle punkteringerne. De skyndte sig at ringe efter flere slanger. Da jeg forlod depotet kom der en større gruppe ind som råbte "har I ekstra slanger...?" Øv.

Men med alle slanger - fem ialt - brugt efter 72 kilometer, ville jeg rent statistisk nå op over et niveau jeg simpelthen ikke orkede.

Så denne beretning slutter som den forrige: Jørgensen, turlederen, tudemereten, svagpisseren, what ever, stod af og kørte "hjem" til Vejle (navnene kun sat fordi vi opererer med håneret i klubben for de seje).

Så jeg nåede 92 kilometer.

Hvad med de andre?

Klaus: verificeret 2 punkteringer. Hård tur, men fin tur. Flot tur tror jeg endda jeg kan citere ham for. Tiden 7:32.

Flemming: ingen punkteringer udover lungerne; ligeledes citeret for flot tur; sov godt i bilen på vej hjem. Tiden 7:36.

Philip Noel Larsen: Tiden 6:35 (!). Flot.

Thomas Schou: Tror nok at Thomas stoppede før tid, ligesom visse andre (der var en del på P-pladsen der var punkteret en del gange).

We will be back!

PS. Jeg glemte at skrive at jeg ved min fjerde punktering fik selskab af en hollænder som var punkteret tre gange. "What is wrong with your roads in this country...?" var en af hans replikker. Frisk fyr iøvrigt. De var tre gutter som var kørt fra det sydlige Holland til Vejle for at køre motionsløb.