Gudhjem Bjergløb 2014

Tekst

Skrevet af Christian Jørgensen

Mens mange af klubbens medlemmer deltog i Blomsterløbet ude i Ganløse, da var Jacob Nielsen og undertegnede draget til Bornholm, for at repræsentere klubben på bedste vis i Gudhjem Bjergløb 2014. Med os var også et måske kommende medlem Henrik Jacobsen.

Takket være en velvillig sponsor kunne vi holde deltagerafgiften på et minimum.

Vi drog fra Farum kl. 6 lørdag morgen, idet vi skulle nå færgen i Ystad ret tidligt. Vel ankommet til øen, fandt vi vores midlertidige domicil i Gudhjem Søpark. Dér havde vi hjemmefra booket en ferielejlighed.

Vejret var ved ankomst langt fra at opfylde prædikatet "Solskinsøen", men en lille opklaring var at spore.

Vi sadlede op til kl. 16 hvor der var rundvisning på ruten med hjælp fra den lokale cykelklub. Guiden - Hans Hansen - havde en bred dialekt, men påstod dog at han tilpassede den rigsdansk. Lidt senere talte han med en anden indfødt, og da kunne vi konstatere at Hans nok havde ret. Rigtigt bornholmsk er svært at forstå. Herligt.

Men til cyklingen:

Vi blev guidet på rundstrækningen og tog den så efterfølgende en enkelt gang på egen hånd. Der skulle lidt varme i benene.

Ruten var lagt som en rundstrækning på 18 kilometer med små 250 højdemetre pr. omgang. Vi skulle på selve løbsdagen køre i alt 5 omgange + en masterstart, altså "kun" små 95 kilometer og lidt over 1.250 højdemetre. På papiret en overkommelig opgave. Men for s.... da! Det var ikke så let endda.

Nu er Furesø Cykelmotion jo en klub der vægter det sociale, så lørdag aften bestod af besøg på Restaurant "Vælg mellem laks eller steak"; indkøb af øl til Champions League finalen; kigge selvsamme finale på tysk ZDF under indtagelse af kaffe, peanuts og øl; høvisk tale; pakning af cykeltøj og derefter på hovedet i seng.

Søndag morgen kl. alt for tidligt stod vi op og gjorde os klar til start. Den gik 7:30 og vi var i målområdet allerede 7:00. Der var nogle kendte ansigter hist og pist, så tiden gik med at hilse (og stresstisse i buskene).

Med MC som front gik masterstarten derefter ud af Gudhjem ad den berømte Serpentinervej, hvorefter vi i samlet flok drog ud på rundstrækningen. Først efter cirka 5 kilometer blev løbet givet frit, lige ved indkørslen (eller rettere: opkørslen) til en lille smal vej i modvind. Herligt.

Der blev hurtigt en førergruppe som vi simpelthen ikke nåede med. Der sad nogle tidligere proffer og eliteryttere fandt vi ud af efterfølgende. Men vi holdt på i en større nummer to gruppe bestående af en bred vifte af ryttere og klubber (og kendisser fra cyklingens verden kunne vi konstatere udfra navneskiltene).

Så gik det slag i slag med op, ned og ligeud de næste lidt over 90 kilometer. Selv havde jeg den "udsøgte" fornøjelse at sætte en torskedum spurt ind på den lange bakke op gennem Gudhjem og komme først op, inden vi skulle ud på første omgang. Torskedumt, idet der jo ikke var noget som helst vundet ved det. Resten af gruppen tog den med ro og jeg kunne trille på frihjul 2-3 kilometer før jeg blev hentet. Men der blev da hujet og klappet fra publikum undervejs...

Min spurt gjorde at jeg blev lidt for tidligt træt, så jeg søgte ned i gruppetoen i gruppen og baghjulsfræste lidt. Iøvrigt kunne jeg da konstatere at en del allerede var røget noget længere bagud nu.

Internt konkurrerede jeg med Jacob om at komme først over stregen. Jeg tog de første 4 runder, men ak, sidste runde - som jo tæller - gik til Jacob. Min undskyldning er naturligvis at der kom en anden rytter i vejen på stigningen til sidst - sandt, ja - men jeg tror nok at Jacob lige havde det ekstra. Han slog mig med 11 sekunder.

Stillingen blev at Jacob blev nummer 30 og jeg nummer 39.

Efter løbet tog vi den obligatoriske øl inden vi gik i bad og tilbage for at se selve Post Cuppens 2. etape, som blev skudt igang kl. 12. De kørte samme rute, blot 7 gange istedet + nogle mindre omgange. Rart at se at vi ikke var de eneste som led en smule op ad bakkerne i Gudhjem.

Kommer vi igen i 2015. Gu´ gør vi så!