Mallorca 2009

Tekst

Skrevet af Helle Eklund

17 af cykelklubbens medlemmer, inklusive flere ledsagere, tog i uge 17 til Mallorca for at prøver kræfter med et spændende terræn på den spanske ferieø Mallorca. Rejsen gik med Stigs Cykelrejser, der arrangerede hele forløbet for os.

På forhånd havde vejrudsigterne ikke lovet godt vejr, men det skulle heldigvis vise sig ikke at holde stik. Temperaturmæssigt lå det ugen igennem helt tilpas på de 20-22 graders varme og kun få dage så vi skyer på himlen.

Hotellet vi boede på var fint med gode værelser og i prisen var inkluderet både morgenmad og aftensmad ad libitum, hvilket skulle vise sig at være "lige i øjet", for er der noget man får på sådan en tur, så er det en MEGET sund appetit. Puuha - godt cykeltøjet er elastisk! 

Udover klubbens medlemmer var ca. 80 øvrige cykelentusiaster indlogeret på hotellet, så der var ryttere på alle niveauer og i alle aldersklasser. På denne baggrund tilrettelagde Stigs Rejser hver dag flere ruter af forskellig længde, sværhedsgrad og hurtighed, så der var noget for enhver smag og som passede den enkeltes niveau. Turene var meget varierede. Nogle var tilrettelagt både med kørsel i det frodige lavland og så stigning på stigning i bjergene, mens andre udelukkende foregik på de flade strækninger. På nogle ture var der rig mulighed for at give den gas både på de ligeud-strækninger og op ad bjergene, mens andre ture mere lagde op til en "hyggetur" med god tid til snak og spise/kaffepauser undervejs.

Da de deltagende fra klubben har en bredt spænd både hvad angår alder og formåen, kørte vi oftest på forskellige hold, men det blev dog hurtigt til et fast ritual, at vi sidst på eftermiddagen så samledes på den lokale beværtning ”Bier-garten”. Her var stemningen høj, når der blev indtaget forfriskninger og snakken lystigt gik om dagens udfordringer på de forskellige ture.

Desværre blev vi ikke forskånet for uheld på turen, da Ole Wengel igen, igen måtte en tur i asfalten. Det gav hudafskrabninger på hele den ene arm, men Ole, der er af en helt speciel støbning, tog det hele i stiv arm og kørte alligevel ”Kongeetapen” på 135 km med ca. 2500 højdemeter dagen efter, så vi kan kun sige: Respekt, respekt!!

Udover de mange dage og km på landevejene og i bjergene blev det også til en samlet sightseeingtur og frokost i Palma, ligesom enkelte nogle dage restituerede på vores fine sandstrand.

Fredag aften gik vi alle ud og spiste en lækker "afskedsmiddag" og her blev stemningen så høj, at flere fortsatte på det dansk-drevede værtshus "Rottehullet". En håndfuld hardcore medlemmer var svære at køre trætte, så de sluttede aftenen/natten af med en pot billard på et andet værthus og herefter nævner vi intet om HVEM, der vågnede op næste morgen på sengen fuldt påklædt og ikke kunne huske, hvordan han var havnet dér. Vel Per? 


Alt i alt en super, super tur som vi alle er enige om, vi gentager til næste år. Og forhåbentlig med deltagelse af mange flere medlemmer