Roskilde Holdmatch 2014

Tekst

Skrevet af Hanne Panduro-Hess 

Roskilde Holdmatch 2014

Hermed en lille løbsrapport fra Tøsernes ”point of view” ved Roskilde Holdmatch i år.

En klog mand har engang sagt ” Hvis du er stærk nok i troen, da skal du sejre” - og det må vi sige at Pigerne i FUCM i år gjorde. Måske ikke med en 1 plads, men personligt sejrede vi og fik en rigtig dejlig oplevelse.

De kvindelige deltagere ved årets Holdmatch fra FUCM var i år :

Gitte Andreassen
Mette Thorning
Hanne Panduro-Hess

Forud for løbet havde vi ikke haft det bedste odds. Konkurrencen var stor, vi havde ikke haft mulighed for at mødes og køre sammen, vores 4. kvinde meldte fra, netop fordi det var umuligt for os at komme ud at køre forinden.. Jeg, Hanne, var kun lige kommet på cyklen igen efter en operation i begge ben og vidste ikke hvor stærk jeg var. 

Men lysten til at prøve dette løb var dog stort og søndag morgen kl. 8.00 mødte vi frem med et positivt syn på det og med det fokus at vi skulle have en god og ikke mindst social oplevelse.

Vi skulle sendes afsted kl. 9.17 og da vi kom en time tidligere fik vi lige mulighed for at komme ud og køre lidt sammen. Og det gik rigtig fint, vi fandt en kommunikationsform der fungerede, et system der gjorde at vi kunne passe på hinanden – så vores forventninger til at få en god oplevelse var blevet opfyldt.

Kl. 09.17 på sekundet blev vi så sendt afsted og fik med det samme lov til at mærke en god vind på næsen.. Vind, vi kom til at slås rigtig meget med under hele turen. 
Hurtigt fandt vi vores pladser og begyndte så at arbejde på den måde som vi havde aftalt. Solen skinnede, humøret var højt og vi skød en rigtig fin fart.
Efter godt 10 km måtte vi ændre taktikken lidt, da Gitte ikke helt kunne tage de føringer som vi først havde aftalt, grundet at vinden tog til – så vi besluttede hurtigt, at for at passe så godt på hinanden som muligt, ville vi lade Gitte køre bagerst og spare sig så hun evt. senere på turen ville kunne hjælpe.
Klog beslutning som viste sig at bære mere frugt end antaget.
Mette tog en stor del af læsset fordi hun er rigtig stærk på bakkerne som der jo var en god del af – jeg Hanne tog min del på de flade stykker hvor jeg kunne mærke at jeg kunne levere bedst og Gitte var en super vigtig brik, da hun hele tiden havde styr på os og kunne kommunikere omkring modkørende, bagfrakørende, overhalinger og alle de andre ting, som Mette og jeg ikke kunne have fokus på da vi var ”arbejdsbierne”.

Vi var allerede ved 20 km blevet overhalet af Seje Silds bedste hold af kvinder – iført dråbehjelme og alle kørende på Tri Cykler.. Så førstepladsen var væk.. og så blev vi også overhalet af det stærke hold fra Synergy Cycling.. ØV, men vi vidste at modstanden var stor.. Var vi heldige ville vi kunne komme i mål med en 4 eller 5 plads.
Det var også helt ok – vores fokus var jo at få en god oplevelse og være deltagende.

MEN !!! – på anden omgang – godt 15 km før mål ser vi ( til vores held) at Synergy´s stærke hold alle stod i vejsiden med et hjul der var MEGET fladt !!
”Lidt strengt at sige” men det var lidt fedt at se, for nu kunne vi måske alligevel ane en lille podieplads. Så vi gav lidt mere af de kræfter vi reelt ikke havde og satte farten op.
Gitte holdt os i ilden med motiverende snak, så Mette og jeg kunne trække så meget som muligt.
Den sidste del af turen får vi VIRKELIG lov til at mærke, at vinden er taget godt til, så kommunikationen går lidt i stå for at vi kan holde fokus.

Vi kører alle tre det bedste vi har lært og kører samlet ind over målstregen i tiden 1.51.13

60 km gennemført med et gns. på 32,4 km/h

En flot og MEGET velfortjent 3 plads var kørt hjem – trætte og glade kunne vi vende tilbage til vores skønne teamkammerater som alle stod klar med klap og kram.. ( og det var bedre end at vinde 1. præmien)
FED FED oplevelse som vi KLART skal prøve igen . Fantastisk samarbejde som var årsag til den gode oplevelse og vores pladsering. 


Vi er helt sikkert klar igen til næste år.