Skjoldnæsholm 2014

Tekst

Skrevet af Christian Jørgensen

Igår søndag d. 18. maj afholdt Roskilde Cykel Motion sit årlige traditionsrige Skjoldenæsholm Motionscykelløb.

Der deltog 7 gæve krigere fra Furesø Cykelmotion. Alle havde valgt distancen 82 kilometer.

Jeg selv mødte i god tid i startområdet og fik en snak med både Michael Munksgaard Larsen, Søren Ari Granlund og Sofus. Vi ønskede hinanden "god vind" og jeg drog i startboksen for 1. gruppe på distancen. Inde i startboksen hilste jeg på flere kendte ansigter fra CC Grøndal og Holbæk Cykelsport. Forrest holdt der en MC fra BMW Marshalls. Det lovede jo godt. Endvidere så jeg ryggen af Klaus Mouritz Kristensen længere fremme i feltet.

Starten gik og vi trillede ud på ruten. Allerede tidligt blev der lagt godt fra land og trukket godt af Holbæk drengene. Jeg nåede op til Klaus og vi blev enige om at lægge os på hjul og fedtspille lidt. Der var jo ingen grund til at bruge kræfterne unødigt i starten, når nu der tilsyneladende var nok om buddet deroppe i front...

Ruten fulgte samme forløb som den lange rute på 145 kilometer. Det betød at vi ret hurtigt indhentede de "langsomme" på denne rute og fik overhalet i højt tempo. Endvidere var der mange flotte store grupper fra bl.a. Team Taxa og Rynkeby. Disse passerede vi i fin stil (hastigt).

Omkring halvvejs delte ruterne sig og vi lå nu forrest uden at skulle bekymre os om overhalinger og råbe "bagfra" hele tiden. Det var samtidig startskuddet til at jeg gik længere frem og begyndte at øge tempoet en smule. Gruppen skulle gøres mindre. Samtidig forsøgte Holbæk at få deres folk til at lave små udbrud. Der kom hele tiden små stik i et ret kuperet terræn, så de som ikke kunne holde hjul røg naturligvis af gruppen. Den røg over tid efterhånden ned på ca. 20 mand.

Som jeg forstod det røg Klaus af cirka 10 kilometer før mål grundet en kæde der ikke lige ville som han ville (nu kan jeg mobbe - fordi jeg havde gode ben - og sige at bakkerne KUNNE KØRES PÅ STOR KLINGE).

De gode ben blev så brugt til at ligge solo i front hele vejen forbi Kattinge og Skt. Hans, men ak, da bakken kom lige efter Skt. Hans kom fedtspillerne (nemesis...) og åd Hr. Jørgensen. Mine gode ben var sgu ikke gode nok.

En 10 - 15 mand slap forbi mig, men jeg kunne dog konstatere at resten af den ellers så store gruppe var næsten væk et eller andet sted bagude.

Heldigvis gik der en smule taktik i den foran, så jeg kunne næsten nå op inden de gik i spurt og jeg åd et stykker. Sluttede som nummer ni. Sidste års vinder blev så også vinder i år. Godt kørt af Holbæk. Respekt. Vi holdt et fornuftigt snit lige under de 40 i timen.

Der er i skrivende stund ingen billeder, men de uploades på Roskilde Cykel Motions hjemmeside inden længe.