Store Cykeldag 2011

Tekst

Klubben fik god PR i lørdags!

Skrevet af Ole Wengel

Furesø Kommunes arrangement Store Cykeldag i lørdags druknede ikke i regn, meeen ...de mange og kraftige byger ledsaget af torden satte bestemt sit præg på arrangementet, som helt sikkert fik markant færre besøgende end forventet.

Vejret havde naturligvis ikke skræmt klubbens medlemmer. Christian Jørgensen, som var klubbens ankermand, og Gitte havde etableret computerforbindelse på klubbens stand i teltet. Allan, Bjarne, Flemming og Ole var med til at sørge for synlighed, og da Helle og Peter også dukkede op, var vi stærkt repræsenteret.

Vi havde jo planlagt, at vi skulle være guider på nogle forskellige cykelture. Christian på MTB og vi andre på racercykel. Det blev der dog ikke noget af, da vejret tog lysten fra de besøgende til at komme ud "i sporet". Men cyklet blev der nu alligevel.

Det var nemlig sådan, at formålet med arrangementet, udover at fremme cyklismen i kommunen, var at afholde DM for liggecykler. Det blev afholdt som en 200 m sprint med flyvende start. Og flyvende må man sige ja til, da hurtigste mand tilbagelagde distancen med lidt over 60 km/t.

Ved siden af denne konkurrence kunne "almindelige" cyklister tilmelde sig den samme tidskørsel. Det måtte vi da prøve, så vi deltog med fire mand. Den femte deltager var vores borgmester Ole Bondo Christensen, og han ved nu, at der er noget, der hedder Furesø Cykelmotion og Team Webcre@tive. Han fik nemlig baghjul, idet Ole, Flemming, Allan og Christian fløj med 47, 48, 49 og 57 km/t!!!

Det betød, at Christian som vinder skulle køre en ekstra finale mod borgmesteren og danmarksmesteren i liggecykel. Det blev meget tæt, men Christian måtte desværre se sig henvist til andenpladsen. Men sikken en fart - flot kørt Christian.

Vi fik vist flaget, og flere besøgende viste interesse for klubben. Vi må håbe, at det også fører til indmeldinger.

Tak til kommunen for initiativ og arrangement.