Store Cykeldag 2014

Store Cykeldag 2014

Skrevet af Dan Dyfort Jønsson

Så blev Bastrup Sø Rundt og Furesø Kommunes Store Cykeldag vel overstået.

Ole kom hjem til mig kl. 7:30, hvor vi pakkede bilen til dagens udfordringer. Først skulle alle mand og dame have udleveret deres numre, og derefter til Flyvepladsen hvor Henrik og jeg skulle stille vores pavillon op, og gøre standen klar til alle vores hårdt kæmpende medlemmer, samt forhåbentlig at kunne tiltrække eventuelt nye medlemmer med kaffe, kage og et venligt smil.

Kl. 8 mødtes vi ved start, til Bastrup Sø Rundt, i Smørum, hvor alle mand var klar til dagens strabadser, men skuffede over metrologerne som havde lovet godt vejr. Det var det ikke, og det havde regnet hele natten, med stor risiko for punkteringer og styrt. Det skulle også vise sig at blive dagsordenen til dagens løb. Men alle vores deltagere skal roses for ikke at blive hjemme, på trods af vejret, men viste sig som ægte krigere fra Furesø Cykelmotion.

Gitte og Christian måtte desværre melde afbud på grund af akut sygdom i familien, men vi manglede stadig Martin og Allan Wisén. I sidste øjeblik kom Martin kørende med meget trætte øjne (snoozeknappen havde åbenbart sat sig fast :-), og vi nåede lige at få monteret nummeret på ryggen og chip på hjelmen, inden sidste gruppe til 86 km. blev sendt afsted....Men han nåede det.

Alle mand i klubben havde tilmeldt sig ruten på 86 km., og havde også lagt en aggressiv taktik.....De ville gå efter sejren. Men ak,... 5 kilometer efter start styrtede flere af krigerne i et sving, og dermed røg ambitionerne om podiepladser. Den der kom mest til skade var Henrik Gielstrup, som havde fået en tur hen ad asfalten som nok ødelagde nattesøvnen den første nat. Han kom cyklende tilbage og fik sin rygsæk, på samme tid som Mette ankom for at køre Tarzanruten på 16 km. med Amalie og Mathilde.

Mette, Amalie og Mathilde var også de første som kom i mål, og pigerne havde haft en dejlig tur, hvor der var blevet overskredet nogle grænser......Måske vores nye kommende medlemmer, og hvis de har fået mors gener, kommende klubmestrer.

Henrik og jeg mødtes på flyvepladsen, og fik udstykket vores standplads. Vi kunne gudskelov sætte pavillonen op på et stykke kørevej af beton, så vi ikke skulle sjappe rundt i vådt græs. Mette som var ankommet kort tid efter, hjalp os med at gøre standen klar og parat til alle de andre krigere, som snart ville invadere vores område, og kaste sig over de medbragte kager m.m.

Det skal måske lige siges, der var deltagere der ikke var helt tilfredse med arrangementet, da arrangørerne havde glemt at sætte tidtagningen op ved mål, og derfor ikke fik registreret deres tid. Det var ikke OK.

Løbet blev, som skrevet før, ikke den gode oplevelse som håbet, på grund af vejret. Steen Frandsen punkterede tæt ved et depot, hvor cyklen blev efterladt, og han fik kørsel til Flyvepladsen. Det var en flot service, som også senere transporterede cyklen til flyvepladsen. Ole punkterede 500 meter før mål, hvorimod Anders var så heldig at han først punkterede efter mål.

Resultaterne kommer senere her på siden, men er ikke så vigtige, da vores krigere kørte efter forholdene efter den kedelige episode i starten af løbet. Vi vil også hellere have nogle glade, og hele, medlemmer i klubben, for selvfølgelig havde de allesammen vundet, hvis forholdene havde været anderledes.

På grund af vejret var der ikke mange potentielle nye medlemmer, men et par stykker kom hen og fik en kop kaffe.

Senere på dagen kunne besøgende udfordre os og nogle liggecykler i en sprint. Her vandt tre små friske fyre, og hver af drengene fik en af Furesø´s mest eftertragtede kasketter i præmie.

Det endte med at blive en hyggelig dag, som sædvanlig, på trods af små byger i ny og næ.

Husk at vi allerede mødes igen nu på søndag d. 21 september til Løvfaldsløbet. Igen et fokusløb hvor klubben betaler tilmelding, og stiller op med pavillon, kaffe og kage. Du skal blot huske at tilmelde dig på Holdsport senest idag kl. 20.

/Dan