Storebæltsløbet 2013

Tekst

Skrevet af Christian Jørgensen

Der var fire mand (Jesper Petersen, Klaus Mouritz Kristensen, Torben Matthiassen og undertegnede) fra Furesø Cykelmotion som tog udfordringen op med Storebæltsløbet idag + en prospect ( Søren Klenz Christiansen), muligvis flere prospects (de har da været til træning, nemlig Søren Ari Granlund og sønnen Sofus Granlund).

Ved afrejsen fra Farum skinnede solen fra en skyfri himmel og lovede dejligt vejr. Imidlertid smuttede den bag skyerne omkring Ringsted, så ved ankomsten til Slagelse kunne vi konstatere at det var nederdrægtigt koldt.

Så det var på med de lange ærmer, vindvest, de østeuropæiske luderben (slang for klubbens lange rør...), hue og lange handsker.

Efter den obligatoriske stress-tisning inden start var det bare at hænge på. Starten gik med chiptidtagning og stille tempo - vi skulle jo lige varme op. Jesper, Søren og Sofus lå i en gruppe foran resten og dermed også os andre. Jeg lå sammen med Torben, Klaus og Søren næsten bagerst, ja vi lå faktisk i allerbagerste felt. Men så var der jo bare flere at overhale undervejs...

Det var rigtigt vejr til cykelløb (læs: god stærk vind og tørvejr). Jeg kan godt lide vind, for så kommer der altid lidt splittelse i feltet og fårene skilles fra bukkene.

Vi lagde ud i fin stil med at lade Klaus og Torben køre ligeud et sted hvor vi skulle til venstre. Der stod en flagpost sådan lidt forkert kunne vi konstatere. Søren Klenz drønede videre, men jeg ventede lidt på Klaus. Torben nåede aldrig op igen, og Klaus og jeg fortsatte og lukkede hullet op til Søren.

Søren og Sofus tog vi et eller andet sted mellem Slagelse og Skælskør.

Således var der nu kun Jesper i en gruppen foran os, samt Klaus og jeg + prospecten Søren Klenz til at repræsentere en mulig vinderchance til Furesø Cykelmotion.

Nuvel, vi fandt ind i en gruppe der virkede "fornuftig" rent tempomæssigt - altså hurtig - men det viste sig hurtigt at vi var tre til at lave rulleskifte oppe foran, mens resten (cirka femten - tyve stykker) var bedst til at lave hul når de skulle føre. Så deeet... Vi valgte at bryde med gruppen umiddelbart efter Skælskør og gav den fuld spade for at se om de kunne følge. Det kunne de ikke.

Nu var vinden - med kun tre ryttere - pludselig lidt mere modbydelig, og Klaus var ved at være lidt "stegt" (det var vi nok alle, men man siger det jo ikke...). Retfærdighedsvis skal siges at Klaus tog sin andel af føringerne.

Efter en 10-15 kilometer på egen hånd i vores lille tremandsudbrud kom vi op til en Team Pingel rytter. Han tog chancen og gik på hjul af os. Det gav ham åbenbart lidt luft, for han tilbød selv at gå med i rulleskift. På den måde bidrager en fjerdemand til langt mere end 25% i sparede kræfter. Dejlgt.

Vi fortsatte sammen indtil ca. fire kilometer før mål. I et af de sædvanlige upåagtede øjeblikke stak Søren Klenz og jeg sad og snorksov nede bag Pingel rytteren. Da fadæsen var gået op for mig var det for sent. Jeg kunne holde Sørens tempo, men ikke fange hans hjul.

Facit:

45 Søren Klenz 02:28:16 - 36,42 snit
46 Christian Jørgensen 02:28:22 (nåede ham næsten) - 36,39 snit
56 Klaus Mouritz 02:28:57 - 36,25 snit
60 Jesper Petersen 02:29:23 - 36,15 snit
114 Torben Matthiassen 02:39:14 - 33,91 snit
265 Søren Granlund 03:46:08

266 Sofus Granlund 03:46:09

Efter løbet sluttede vi med den obligatoriske pilsner, frikadeller og kartoffelsalat.

Super måde at tilbringe sin søndag på. Turen? Var den smuk? Tjah, givetvis, jeg nåede sgu ikke rigtigt at lægge mærke til det :-p

Vi ses til rolig træning tirsdag.