Tøserunden 2009

Tekst

Skrevet af Helle Eklund

Lørdag d. 6 juni 2009 afvikledes et af Verdens største kvinde motionscykelløb, Tøserunden. Løbet køres fra Køge havn og ruten er på 112 km. 


I år deltog 5401 kvinder i løbet. Fra klubben var 5 medlemmer oprindelig tilmeldt (Karen, Marianne, Helle E., Helle B. og Pia), men kun to kom til start på dagen - nemlig Helle B. og Pia.

Det blev til to flotte placeringer, henholdsvis som nr. 148 og 150 ud af de 5401 deltagere, idet begge kom i mål i tiden 28,4 (ekskl. depot) og 26,8 (inkl. depot).

Tillykke til de to seje sild. Det er sgu godt gået tøser
Helle B. har skrevet sin beretning om løbet og den kan du læse herunder.

Og så bliver jeg altså nødt til at nævne, at begge tøser også er seje på anden vis. De er nemlig gået i skarp træning, idet de - sammen med 11 andre - har besluttet sig for at cykle hele vejen til Paris her i sommer. Dét sker 4. juli og de forventer at stå på Champs Elysses syv dage senere. Gruppen kalder sig "Teamregnbuen" og du kan læse mere om deres forberedelser på deres website www.teamregnbuen.dk

Tekst

Tøserunden 2009


For 19. gang rullede en farverig skare af erfarne kvindelige cykelmotionister, mødre, veninder, kolleger, døtre og bedstemødre ud på de stevnske landeveje for at få en dag i pagt med naturen – og prøve kræfter med den 112 km lange strækning.


Det var i år 3. gang Pia og jeg skulle deltage. Denne lørdag morgen gjorde vi klar til start kl. 07.10 fra Køge Havn. Det betød, at vi kom af sted med de hurtige hold, der er knap så meget tumult og lidt mere plads. Løbet blev skudt i gang af Ulla Tørnæs, Udviklingsminister og deltager i årets Rynkeby-tur til Paris. Der var tilmeldt over 7.000 kvinder.


Vi blev sendt af sted 50 ad gangen – med 2 min. mellemrum- fra 3 startbokse. Det var svært – efter start - at finde hinanden - det vrimler med kvinder, cykler i alle afskygninger og fart i alle tempi. Pia og jeg fandt dog hinanden og en gruppe at følges med mod 2. depot - herefter kørte vi lidt selv igen - inden vi fandt en ny gruppe at følges med. Denne gruppe havde et stamfelt af ca. 10 - der rulleskiftede løbende. Vi holdt os ifølge aftale bag dem, og når de skulle skifte - gav vi dem plads - og lukkede hullet efterfølgende. De var ikke interesserede i et egentligt samarbejde. Vi fik øvet os i at lukke huller og komme med rundt i svingene.


Vejret var blandet – godt med strid modvind (hvorfor er det altid sådan?)– og en kæmpe kold regnbyge.


Pia og jeg kørte i snit 28,4 (eks. depot) - 26,8 (inkl. depot). Det var vi godt tilfredse med - vi var jo på egen hånd og uden gruppe på de 112 km. Helle blev nr. 148 og Pia nr. 150 af ca. 7000 deltagere – og så fik vi også tid til at nyde naturen og være i depot 2 gange. Mon ikke vi næste år dropper depoterne og skruer lidt op for ambitionerne – og forsøger at få en gruppe med, så vi kan køre sammen og blande os i toppen?


Vores coach Michael (Lund – Pias mand – og medlem af Teamwebcreative) nikkede anerkendende, da vi kom hjem - og større kan det ikke blive. Uden hans nådesløse blik og træning i bl.a. svingteknik og lukning af huller havde vi været ilde stedt!