Tour de Skævinge 2009

Tekst

Skrevet af Helle Eklund

Pæne resultater i Tour de Skævinge.


Vejret var i top, da 237 motionister var mødt op Pinsedag i Skævinge for at køre motionscykelløbet Tour de Skævinge. Solen skinnede fra en skyfri himmel og det var næsten vindstille, så der var basis for at få et perfekt løb.

Distancerne var på 20 km (16 deltagere), 50 km (77 deltagere)og 90 km (120 deltagere).

Fra klubben deltog 4 medlemmer, der kom i mål med følgende resultater:

-

50km.

4. Søren Friis - 38,42km/t

16. Tom Eklund - 34,81km/t

?? Lene Christensen - 29,90km/t

-

90km.

75. Helle Eklund - 33,97km/t

-

Samtlige resultater og billeder fra løbet kan ses på www.tourdeskaevinge.dk

Lene har skrevet en beretning om hendes oplevelse af løbet. Den kan du læse herunder

Tekst

Skrevet af Lene Christensen

Dagen for årets Tour de Skævinge oprandt med vindstille vejr og højt solskin. Det lovede rigtig godt for deltagelsen i et løb, der ikke har slået sig op på mængden af forhåndstilmeldinger men tværtimod pointerer, at man blot skal møde op og blive tilmeldt på dagen.

Det tilbud var der rigtig mange, som havde taget imod - flere end løbsarrangørerne lige havde regnet med, så den planlagte start måtte udskydes et par minutter, så alle kunne nå med. Men hva' pokker - solen skinnede, musikken spillede, og vi var jo alle i godt humør.

Vi var flere fra Team Webcreative, som uden forudgående aftale mødtes i startområdet, og det er jo altid svært hyggeligt. I blandt deltagerne var f. eks. Tom og Helle, Lars Christiansen (godt nok for Team Cyclingshop på denne dag), Søren Friis (og Sonnyboy, som jo begge gjorde det strålende i Ullerød-løbet).

I Tour de Skævinge er der tre distancer: 20 km, 50 km og 90 km, og deltagerne spænder fra sande motionister på turcykel med cykelkurv og børnene i anhænger til toptunede elitemotionister fra f.eks. Team Cyclingshop og de dér Hansen Is cyklister (det betyder, at jeg ikke har helt chek på, hvad de hedder). Der er altså både mulighed for hygge og race, og det tænker jeg er meget sympatisk, og det blev bestemt også udnyttet.

Først gik starten for deltagerne på 90-km: og fra startområdet var det tydeligt, at her ville blive kørt igennem. Efter et par minutter gik starten for deltagerne på 50 km-ruten, heriblandt undertegnede. Som sædvanligt havde jeg haft mægtig travlt med at forsikre mig selv (og andre) om, at det var jo bare træning, så jeg skulle blot have en god dag. Alligevel forsøgte jeg ihærdigt at hænge på frontgruppen i starten - lidt optimist må man vel gerne være -, så de første 10 km gik over stok og sten. Så blev jeg "sat" - noget så eftertrykkeligt. Nå, - vejret var stadig dejligt og dagen blot lige begyndt, så jeg optog forfølgelsen, af dem jeg kunne se i det fjerne - og det skulle blive kendetegnende for resten af mit Tour det Skævinge: Halsende efter en gut i rød bluse i det fjerne. Det gode var, at jeg bortset fra en enkelt fyr i blå bluse ikke blev overhalet (før efter målstregen, men det kommer vi til). Efter ca. 15 km kunne jeg se ovennævnte fyr i blå bluse ligge ca. 100 m bag mig i et godt stykke tid, så overhalede han mig, jeg overhalede ham - og det var jo ærlig talt ikke specielt økonomisk, så jeg foreslog, at vi skulle forsøge at køre den forankørende gruppe ind. Den blå bluse nikkede, slog ind bag mig, og jeg slog turboen til (ikke grine, ikke grine) sådan ca. 500 m, og vi halede tydeligt ind på de foran-kørende, men da han så skulle køre spids - ja, så blev jeg s.. sat igen, men han havde kræfter nok til at køre de andre ind.

Nåh - heldigvis var vejret stadig dejligt, solen skinnede fortsat, og min gennemsnitsfart lå trods solokørslen og svingede lidt +/- 30 km i timen, så jeg fortsatte ufortrødent mod målet i Skævinge, som i følge min cykelcomputer efterhånden skulle være ca. 4 km væk - men pludselig sagde vejskiltene "Skævinge 1 km", og så var det jo bare med at fyre det sidste krudt af ind over målstregen. Så er der bare lige det der med højre og venstre. Stævnespeakeren forkyndte, at man skulle køre over målstregen, lige frem og til højre, og det gjorde jeg så - bare ikke den højre, han mente. Så jeg svingede ind på parkeringspladsen, hvor jeg undrede mig over, hvordan min tid dog ville blive noteret, men andre deltagere rullede over målstregen og kørte frem til den rigtige høje og fik noteret deres tid, hmmmmm, - og ikke en official gjorde mig opmærksom på min fejltagelse. Da sagens sammenhæng gik op for mig (stadig ikke grine, ikke grine), tøffede jeg over og blev noteret.

Her mødte jeg Tom, Søren og Sonnyboy Friis, som alle havde gjort det rigtig godt men altså heller ikke havde vundet Tour de Skævinge.

Faktisk var det en rigtig dejlig dag: Godt nok sagde min cykelcomputer, at den annoncerede 50 km rute kun havde været 47,5 km lang, jeg fik først noteret min tid adskillige minutter efter jeg havde krydset målstregen, og på resultatlisten står jeg som startnummer 36 uden hverken navn eller distance (oplyste ellers pænt begge dele ved betalingen) - men min egen cykelcomputer angav en gennemsnitsfart på 29,9 km/timen, og det var jeg svært godt tilfreds med. Endnu mere tilfreds blev jeg , da resultatlisten i dag blev offentliggjort, og det viser sig, at Helle har kørt 90 km med et snit på 34 km/timen - stik lige den :-)