X-Trainer 150km Holdmatch 2010

Tekst

Indendørs cykling - 15o km holdmatch

Skrevet af Christian Jørgensen

Den 13. februar havde Dan og Ole lokket undertegnede med til at køre 150 kilometers holdmatch i Indoor cykling hos X-Trainer i Bagsværd.

Forud for seancen havde jeg egentlig ikke gjort mig de store tanker om strategi m.v., men jeg kunne mærke at stemningen var ”tændt” da vi ankom. Ihvertfald emmede lokalet af sved, muskler og ambitioner om høje watt. Dan og Ole virkede lidt nervøse mens vi lagde en strategi for et meget vigtigt punkt: skifte mellem rytterne. 150 kilometers match køres nemlig i etaper á 5 kilometer pr. rytter og da vi nok må indrømme at vi foruden aldersforskellen også har en højdeforskel, ja da er det vigtigt at skifte korrekt og hurtigt samtidig med at cyklen skal indstilles.

Kl. 12 lød startfløjtet og der blev gået til stålet med det samme. Til venstre for os kørte Team Cyclingshop og Haretris kvindehold. Til højre havde vi Rønnede Cykelmotions 1. og 2. hold. Ole lagde ud i fin stil, men der var nogle der åbenbart havde glemt at hver deltager skulle 10 runder igennem. Vi troede at man skulle økonomisere lidt med kræfterne, meeeen…

Da Dan hoppede i sadlen var vi allerede distanceret og lå 3. sidst, men det var dog ret tæt. Da jeg skulle i sadlen gik det slet ikke med skiftet. Trods koordinering og al strategisnak røg Dan til den forkerte side og jeg kunne ikke klikke mig ind i pedalerne før efter adskillige sekunder (sidste sætning kan gentages for mit vedkommende de næste 9 skift…)

Men jeg trådte det bedste jeg havde lært og syntes egentlig at jeg havde gode ben. Det lå dog i baghovedet det med at økonomisere lidt, så fuld pedal fik den ikke. En klog beslutning skulle det vise sig senere.

Forud for Oles næste skift havde vi ædt os foran Rønnedes 2. hold og optimismen var stor. Ole og Dan havde dog en klar fornemmelse for konspirations-bluff-kørsel fra Team Cyclingshop (som åbenbart er ”modstanderen” når man cykler – jeg er jo ny i klubben og ved intet.) og gik og hviske-tiskede om det…

De næste skift gik på rutinen – dvs. Ole og Dan skiftede fornuftigt og jeg kunne ikke finde ud af det – men vi kørte jævnt og stabilt alle mand. Naturligvis med en lille forskel i de watt vi kunne træde individuelt (hermed har jeg ikke udleveret nogen).

Det stod hurtigt klart at Rønnedes 1. hold og Team X-trainer rykkede godt oppe foran. Sidstnævnte meget ansporet af Toms reklamesnak for X-Trainer konceptet (og det er ok – det er et godt koncept). Holdene var skarpt forfulgt af CK Kronborg og Team Cyclingshop (”modstanderen”), og vi lå ok i midten efter halvvejs 75 kilometer. Kvinderne fra Haretri gjorde også en flot indsats, men kunne ikke træde helt så mange watt som mændene. I øvrigt sluttede de med bravour og klapsalver efter 90 kilometer og lidt over 3 timer samlet tid, så det var absolut godkendt.

Omkring 8. runde blev det dramatisk, da vi faktisk var ved at hale ind på Team Cyclingshop og dermed kunne bringe os op på en 3. plads for vores aldersgruppe (40+). Rønnedes 1. hold var jo noget yngre end os og lå klart i front. Dem kunne vi ikke hente. Vores hold gav et stabilt watt output for alle mand individuelt (hermed har jeg atter ikke udleveret nogen).

De sidste 2 runder var vi jævnt foran Team Cyclingshop og kunne se målet foran os. Jeg tog selv sidste etape fra 145 til 150 km og kunne skrue lidt op for watt-tallet. Nu var Tom ellevild i sin anprisning over højttalerne, men han kunne dog ikke slå begejstringen hos Ole og Dan. De kunne stå og smile mens holdets Benjamin puklede sig gennem de sidste kilometer. Om det var 3. pladsen (som reelt var en 4. plads for alle) eller det faktum at vi slog Team Cyclingshop skal jeg lade være usagt, men garvede medlemmer af Furesø Cykelmotion kan jo selv gætte…